12 Mart 2012 Pazartesi

Pürüzsüz Sütunlar ;)

Yaz geliyor.. Mini şortlar, etekler ve elbiseler ortaya çıkıyor. Bunun diğer bir adına da bacaklar gün yüzü görecek denir. Kışın pantolon, tayt ya da kalın çorapların içine sakladığımız bacaklarımız ne durumda acaba? Hadi onlara biraz bakım yapalım...

Tabiki spor ve egzersiz olmadan sütun gibi düzgün bacaklara sahip olamazsınız. Yürüyüş yapın! Kan akışınız hızlanarak bacak kaslarınız beslensin ve sıkılaşın. Dengeli beslenmek de sağlıklı ve güzel bacaklara sahip olmak için şart. Ne mutlu yapabilene!


Şekilli bacaklara sahip olunca onları çekici kılmak için yapılacaklar bitmiyor tabiki. Pürüzsüz olmalılar. ;)
Duş esnasında hafif masaj yaparak keselemek ölü hücrelerden kurtulmanızı sağlar. Ayrıca unutmayın  duştan sonra kullanılan nemlendirici krem ya da losyonlar, cildiniz tarafından mükemmel emilenlerdir. O nedenle duştan sonra bacaklarınızı kremlemeyi ihmal etmeyin. Tabi asla kendini unutturmayan istenmeyen tüylerden kurtulmak gerek. Biliyoruz ki onlardan kurtulmanın kalıcı ya da geçici yolları mevcut. Geçici yöntemler (sir ya da şekerli ağdalar, tüy dökücü kremler) sürekli tekrarlanmak zorunda olduğu için tahriş ya da kızarıklığa neden olabilirler. Dikkat etmek gerek. Kalıcı yöntemleri  de (lazer epilasyon, iğneli epilasyon) doktor gözetiminde yaptırmanız benim naçizane tavsiyemdir.




Ve en büyük kabus: selülitler!
Bacak selülitleri pek çok kadında görülür. Genellikle 20 yaş sonrası ortaya çıkmaya başlayan selülitler  yaşın ilerlemesi, uzun süre ayakta kalmak veya oturmak, hareketsizlik ve kötü beslenme sonucu artarak devam eder. Önüne geçmek için bol su içme, bol yürüyüş ve dengeli beslenme olmazsa olmaz. Sonrasında da selülit karşıtı kremler kullanılabilir. Bu kremler hakkında ilk söyleyeceğim şey,düzenli kullanmak gerektiği. Her gün aynı saatlerde uygulanmanız gerekir. Kremleri biraz incelemekte fayda var:

Vichy Aquadestock - Su Birikimi Ve Selülit Karşıtı Bakımı Krem
Hassas ciltler için dahi kullanılabilen bu kremin iddiası 7.günden itibaren portakal görünümü azaltması ve de 28. günde bel çevresini inceltmesidir. (Fiyatı 75 TL)
Babe Anti Selülit Kremi
Selülit tedavisinde ve önlenmesinde kullanılan etkili masaj kremidir. Hareketsiz yaşam tarzında ve obezitede kullanılabilir. Hatta hamilelik sürecinde de kullanımı uygundur. Cildin esnekliğini artırarak görünümünü gözle görülebilir şekilde düzeltmeside bu kremin iddiasıdır.(Fiyatı 82.5 TL)


                                        
Dove Sıkılaştırıcı Krem Jel
İçeriğindeki deniz yosunu özleri ve elastin-peptides ile vücudun problemli bölgeleri için gerekli yoğun bakımı sağlar. Deniz yosunu özleri hücre metabolizmasını harekete geçirerek cildi sıkılaştırır Elastin-Peptides cildin esnekliğini arttırır. Böylece selülitlerle savaşmış olur. (Fiyatı 14 TL)


Lancome Slim 2007 FL
Gerçek soğutucu etki gibi mentol cildi sarar. Bu sayede krem, yağ hücrelerini aktive etmek için cilt ısısını 2 derece düşürür. Metabolizma hızlanır, yağ yıkımı artar.  Kan dolaşımını düzenleyici etkisi sayesinde, üst dokudaki portakal kabuğu pürüzlerini de ciltten uzaklaştırır.(Fiyatı 140TL)


Estee Lauder Slim Anti-Cellulite Serum
Ciltte selülitin görüntüsünü azaltan, daha pürüzsüz ve ince bir cilt görüntü sağlayan vücut serumudur. Vücudun doğal enzimleri ile birlikte çalışarak yağlı selülit görüntüsünü azaltır. Anında hissedilen serinlik duygusu ürünün ciltteki etkinliğinin bir göstergesidir.(Fiyatı 100 TL)


Bütün bu bakımdan sonra bacaklarınızı güneşin zararlı ışınlarından korumayı unutmayın. Cildiniz değerlidir!

E artık hangi 'mini' nizi tercih edeceğiniz size kalmış. :) Görüşmek üzere...



Hiç yorum yok: